«Fordypning i fire lidelser.» Erik Løvhaugen, andreårsstudent ved Einar Granum Kunstfagskole, maler fire smertefulle motiver: Angst, tvangstanker, depresjon og suicidalitet. Han tar utgangspunkt i mytologi, matematiske begreper og egen erfaring. Åpenhet og arbeid om disse tilstandene skal gi betrakteren forståelse og ro.
Utstillingstider:
Fredag 24/10 kl. 19:00 – 23:00
Lørdag 25/10 kl. 12:00 – 15:00
Søndag 26/10 kl. 12:00 – 15:00
Et av verkene tar i bruk myten om Narkissos, et annet bruker matematiske begreper.
Narkissos
(Fra gresk mytologi) Narkissos var svært vakker, men arrogant, og gjengjeldte aldri kjærligheten til de rundt ham. Gudinnen Nemesis, som utøver hevn på de som fornærmer gudene, lurte Narkissos til et vann. Da han så din egen refleksjon, ble han betatt, og skjønte ikke at det bare var en gjenspeiling av ham selv. Ulike kilder beskriver døden hans på ulike måter. Noen sier at han druknet, andre at han begikk selvmord da det gikk opp for ham at kjærligheten hans var uoppnåelig.
Tesserakt
En tesserakt er en tredimensjonal umulighet. I to dimensjoner kan den vises fram som en boks i en boks hvor den lille boksen både er foran og bak i den store. Egentlig er tesserakten en firedimensjonal form, og er til kuben hva kuben er til kvadratet.
Russells paradoks
Et system som inneholder alle systemer som ikke inneholder seg selv både må og kan ikke inneholde seg selv.
Omformulert: En bok kan være selvrefererende, altså nevne sin egen tittel inni boken. En annen bok kan liste opp alle bøker som er selvrefererende. Denne boken både kan liste opp seg selv, fordi da blir den selvrefererende, men også ikke, fordi da blir den ikke selvrefererende, og skal ikke liste opp seg selv.
Motsatt kan man ha en bok som lister opp alle bøker som ikke er selvrefererende. Vil denne boken liste opp seg selv? Hvis den ikke lister opp seg selv, er den ikke selvrefererende og må derfor liste opp seg selv. Men hvis den lister opp seg selv, er den selvrefererende, og kan derfor ikke liste opp seg selv. Den både må og kan ikke liste opp seg selv.